Aankomst TUI op Flamingo Airport.

Op 10 oktober 2021
In Filmhuis Concordia in Den Haag, pop-up cinema van Filmhuis Den Haag dat verbouwd wordt
aanvang: 15.00u

Op 10 oktober 2020
In De Balie in Amsterdam
Er zijn veel positieve reacties gekomen van het publiek dat op 10 oktober 2020 zowel in De Balie en als op Bonaire gekeken heeft, en via de livestream. Daar zijn we heel blij mee!

Nagesprek via liveverbinding tussen Bonaire en Amsterdam
Zowel op Bonaire in buurtcentrum Avanti in Antriol, als in De Balie in Amsterdam zat een panel dat via een live verbinding na het zien van de documentaire in debat ging met elkaar. Dit debat is hier nog te zien.

In het panel op Bonaire zaten o.a. de gezaghebber (burgemeester) Edison Rijna en gedeputeerde (wethouder) Nina den Heyer. En in Amsterdam het Tweede Kamerlid Antje Diertens en Tirzah Richards.

Thema van het nagesprek over de documentaire
De documentaire Nos Boneiru laat zien hoe met name jonge Bonairianen strijden voor hun toekomst, om armoede en werkloosheid te overwinnen. Als bijzondere gemeente is Nederland verantwoordelijk voor onderwijs, gezondheidszorg en sociale voorzieningen op Bonaire. Voor veel financiële beslissingen is Bonaire afhankelijk van Den Haag. Leidende vraag bij nagesprek was: Heeft Nederland in de afgelopen tien jaar haar verantwoordelijkheid genomen?